onsdag 30 november 2011

Mys i stugan

Ny kula inhandlad, massa myspys.

Söta tomtar (som vi fick förra julen tror jag) vaktar lägenheten o bjuder på stämmning.

Älskar julmys! <3

måndag 28 november 2011

Lussepanik!

Idag bakade jag lussebullar.
Gjorde ordning degen å i slutskedet insåg jag att jag köpt för lite mjöl, hade dock bråttom till en läkartid med dottern så hann inte handla mera förrän nån timme senare. När jag kom hem var degen ändå rätt okej men jag blandade i lite mer mjöl. Började sen baka ut lussebullarna. Hade de på jäsning i 30-40 min efter bakning men de jäste inte särskilt mkt .Satte in de i ugnen å det tog längre tid än de stod för de att bli klara.När jag tog ut de var de jättetunga. Varför blev de så tror ni??

söndag 27 november 2011

Härliga första advent

Hoppas ni allt haft en trevlig första advent. Kan inte fatta att det redan är jul, så man väntat å plötsligt är den här =)  Vår advent förgylldes av snö nu på kvällskvisten!

Dagen idag har varit späckad . Började dagen med att griljera årets första julskinka å njöt av den till frukost. Underbart gott! Sen åkte jag i väg på gympa med äldsta dottern och sen hem för pepparkaksbak. Bakade egen pepparkaksdeg tillsammans med Nova-Li å igår å den blev faktiskt riktigt god. Gjorde receptet som finns här på bloggen. Efter baket fick vi besök av min mamma å pappa å yngsta brorsan då passade vi på att ha lite glöggfika =) Å vidare åkte vi till Peters mamma för att fira hans syster som fyllt år. Nu på kvällen blir de ännu en julsmörgås, Japp de ska börjas med pompa å ståt eller vad man säger hehe.

I morgon blir de lussebak  =)

De var vår första advent hoppas ni haft en underbar ni med =)

lussebak för 3 år sen tror jag

Tror denna härliga vinterbild är 3 år gammal den med

torsdag 24 november 2011

1 månad kvar

1 månad kvar till Julafton. Det firade jag med att beställa en sån här

Christmas Clean

tisdag 22 november 2011

Leksakernas Julafton

Nån mer som kommer ihåg den här filmen ? Leksakernas Julafton eller the christmas toy som den heter på engelska. Jag älskade den filmen när jag var liten. Den blir de till å visa för äldsta dottern =)
Så mysigt film å vilka barndomsminnen!!




Om Leksakernas julafton

Det är julafton och när människorna vänder ryggen till börjar leksakerna leva. De vill veta vad barnen ska få för presenter så de vet vad de har för uppmärksamhetskonkurrens hädanefter. Så trots att de dör om människorna upptäcker dem beger de sig ned mot julgranen och klapparna.





söndag 20 november 2011

Pepparkaksdeg -recept

I år har jag bestämt mig för att göra egen pepparkaksdeg. Det gjorde alltid mamma när jag var liten. 
Verkar ju inte så svårt!





Julklappar till barnen

Jag har ju som sagt 2 barn. Två underbara tjejer. Zelda är 9,5 mån och Nova-Li är 2,5 år.
Jag tycker det är svårast att köpa julklappar till små barn då det inte finns så mkt roligt till de och man vet inte riktigt vad de gillar hehe, iof så uppskattar de ju snöret på paketet mest.

Till Nova-Li är det riktigt roligt att köpa då hon har fått intressen. Hon är en tjej som älskar att dansa och sjunga, musik i övrigt,gillar böcker leka med sina dockor, puzzla, spela spel och pyssla.  Har ju gjort en paketkalender till henne där hon får allt möjligt som hör till hennes intressen så som spel, pärlor, hårborste och snoddar, kritor osv.

I julkapp till Z blir det nog en sån här..


Den är ganska dyr , just nu finns den dock för 499:- på barnens hus. Tänkte att hon får en dyrare å så bara nå mer smått. Hellre nå rejält tycker jag!

Nova-Li ska få en mikrofon å en gitarr. Blir nåt åt det här hållet.. å så några böcker å spel


letar efter en enkel mick , men verkar vara svårt att hitta. Finns ju roliga grejer nu där man kan koppla in sin mp3 /ipod och sjunga med

finns på dodde





en gitarr från kalikå



Julklapparna

Hur går det med julklapparna för er ?

Jag började i tid och har inte alls många kvar. Mitt mål var att vara klar till första advent. Blir nästan så iaf  :P

Vet iaf vad som ska inhandlas, väntar bara på löning eller föräldrapenning som jag har i dagsläget.

Köper ni mkt julklappar ? Å till både vuxna å barn? Vi köper till alla i min mans familj å min familj å nåra släktingar. blir en hel del, men jag tycker att fast man är vuxen så är det kul med julklappar. framförallt att ge till andra =)  Jag försöker att ge genomtänkta och personliga presenter men det är inte alltid så lätt att hitta på .
Framförallt inte till min man, vi har varit ett par i 5,5 år snart och har gått igenom ett antal födelsedagar, jular, årsdagar å bröllopsdag. Idéerna börjar ta slut hehe.


lördag 19 november 2011

Vilken julmust!


.

När de kommer till julmst är de nästintill bara apotekarens som duger för mig. precis med cola, då ska de vara the real deal Coca cola.

Vilken föredrar ni?


Julstök


Tänk imorrn är det bara 1 vecka kvar! 1 vecka till första advent. Snön har dock ännu inte kommit till oss. Verkar som att det kanske ska snöa i veckan. De återstår att se. Idag har jag gått igenom alla jultidningar å klippt ut recept å pyssel som jag finner intressant. Tänkte sedan sätta in allt i en julpärm =) Jobbar även på en to do list för julen , så att vi ska slippa stressen.

Veckan julstök  i det Romlinska hemmet

Gå i genom juldekorationerna
Storstädning
Dekorera
Baka Pepparkakor och lussebullar
Göra pepparkakshus
Fira första advent med julens första glögg och lussebulle =)


torsdag 17 november 2011

Jultidningar


Jag älskar jultidning. Alla tips,recept och härliga julbilder =) Min man sa till mig när de kom ut att jag i alla fall fick vänta till november med ett köpa å det gjorde jag. Å nu frossar jag hehe.
Dessa har jag inhandlat å lusläst







onsdag 16 november 2011

Leverans av juliga tankar

Tänkte jag skulle gästskriva lite i julbloggen. Risken finns att detta kommer bli mitt enda inlägg 2011 men finns också stor chans (eller risk om man så tycker) att jag kommer ösa in inlägg. Bomba liksom. Hur tänker hon nu. Jag är en periodare när det gäller bloggar. Snoka på bloggar gör jag året om, men levererar inlägg i perioder till mina tidigare försök till bloggar. Så njut av en periodare till gästbloggare.

Jul. Wikipedade givetvis jul. Fanns en hel del tråkigt där. Men shit vad barnen på 1500 talet måste vart missnöjda, då julklappar delades ut för första gången på 1600-talet. Vilken glädje att jag växt upp med julklappar så att säga.

Julklappar är ett måste och jag älskar framför allt att ge bort dem. Älskar hysterin som är veckan innan jul då de sista julklapparna skall inhandlas, oftas i stor stress och i varma kläder, inne på ett köpcenter som är ännu hetare och fullt på folk och med brist på varor. Vem älskar inte det liksom. På riktigt.

Just ja. Årets julklapp 2011 -Matkassen. Vad tycker ni om det? Några kompisar kör på Linas och är nöjda. Vi har pratat om det, men känns inte så aktuellt som julklapp för vår del. Annars så ska ju åretsjulklapp både spegla samhället och säljas en hel del. typ nått sånt:) Så varför inte.



Nu ska jag avsluta det första inlägget för min del och börja snickra på ett ev andra inlägg.

Tack & julbock!





tisdag 15 november 2011

Julgott - recept på julgodis

Hittade lite härliga recept på recept.nu som leila gjort =)












Paketkalender

Har funderat på hur jag skall göra med Nova-Li``s paketkalender, de flesta paket är stora å får inte plats i en sån där färdig kalender. Så jag har funderat lite och kommit fram till att jag nog ska köpa en liten gran å hänga de i å ställa i hobbyrummet =)


Julpyssel- snöglob

Köpte en jultidning med massa pyssel i , i den gjorde de bland annat en egen snöglob. De har jag tänkt att göra med min äldsta dotter. Enkelt å fint! Finns olika varianter här nedan finns förslag på ett sätt.


snöglob


Julklänningar- barn

Barnklänning ahlens

Hittade den här på åhlens hemsida och den fanns i båda barnens storlekar. Funderar på att köpa dem å piffa upp dem lite själv. Var inte så dyra heller. Kostar 149 resp 199 kronor.


På lindex finns de ju oxå sjukt fina klänningar. Kan dock tycka att 300 kr för en barnklänning är lite väl speciellt om man ska ha två :P

Men hur söt är inte den här.. men 349 kr...


Julklänningar

Jag letar förfullt efter julklänningar åt mig och åt mina döttrar. Det är inte det lättaste, till barnen finns det ganska mkt men är ganska dyrt tycker jag å sen vill jag gärna ha ganska liknande kläder på dem å det är lite svårt då lilla Zelda har storlek 74 å  Nova-Li 92/98 vilket gör att de är på olika avdelning på affärerna ibland finns lika men inte så ofta.

Här är två som jag själv skulle kunna tänka mig =) Finns på www.bubbleroom.se








juldekoration utomhus

Vi har som sagt både en julkväll med vänner och firar en del av julafton hemma med mannens familj så för mig är det viktigt att gästerna känner sig välkomna redan utanför dörren. I år ska jag satsa lite mer på entren. Förut har jag bara lagt ut granris å haft marschaller.

Hur brukar ni dekorera ute vid jul?



Hittade denna söta grantomte då denna sida


                                                                       denna fina fruktpyramid kanske =)



Ett jularrangemang hittade jag på denna sida, som även hade många andra fina som passar att ha inomhus

måndag 14 november 2011

JULgott köpegott


Det finns massa gott som hör julen till som man inte bakar eller lagar själv. Här nedan följer några saker som jag gärna äter på jul =)



 

Jag hoppas att vintervit kommer tillbaka i år igen =)




Skumtomtarna är ett måste




Älskar den här chokladen =)









Skribenter

Skulle vara roligt om ni som är med som skribenter på sidan oxå vill göra något inlägg =)

Är DU sugen att dela med dig av dina julbestyr här på bloggen så går det bra att maila eller skriva din mailadress här på bloggen så kan även du vara med och skriva inlägg!

söndag 13 november 2011

ny design ochpysselbok

Tyckte det var dags att förnya designen lite. Tror de här får duga =)

2 veckor till första advent idag!! Guuu vad jag längtar.
Ska välja ut lite pyssel som jag/vi ska göra å köpa hem allt å börja nästa om någon vecka =)


Hittade på en bok med massa julpyssel i =)


Fanns massa roligt!

144 kr på adlibris =)





lördag 12 november 2011

Julpyssel från skapligt enkelt


På sidan skapligt enkelt finns det massa roliga och enkla julpyssel =)







                                                                Tomte i smällkaramell stil















Julpyssel - utomhus

Här kommer lite mer förslag på fina julpyssel som passar att ha ute =)

marschall av hönsnät


Islyktor




fredag 11 november 2011

Snö

Är det någon som läser som har snö ännu? Verkar som Sverige ännu är grönt istället för vitt.

När tror ni att snön kommer komma?
Jag hoppas den kommer lagom till första advent  =)


2009 kom snön till Borlänge dagen före lucia och stannade till april
2010 kom snön den 10 november enligt SMHi och stannade till  ca10 april . lite för länge kanske :P

För min del räcker de med nov, dec, jan , , okejdå feb oxå men sen äre bra :P

Julstädningen

Julstädningen ger ångest - kan man läsa på aftonbladet idag.

Blir ni stressade i juletider med allt som ska fixas hit å dit och ett hem som ska vara skinande rent och så vackert julinrett?

Städar ni extra vid jul? . Jag kom ihåg när jag var liten och det var dags för julstädning innan julsakerna fick sättas fram. Man städade som en galning men fuskade lite med att skjuta lite under sängen å inte flytta på vissa saker vid damssugningen sen kom pappa lr mamma upp och kollade och man fick vackert städa upp det man bara skjutit under sängen å dammsuga bakom skrivbordet. För vid julstädningen då var de noga hehe. Men jag gillade det. Jag gillar ordning och reda något som inte alltid är så lätt i dagens läge med 2 små barn. Det enda man gör är ju plockar leksaker känns de som:P

Iaf så när man var klar med julstädningen fick man äntligen ställa fram julsakerna. Jag var en julälskare redan som liten =)

Här i det romlinska hushållet brukar vi oxå försöka få till en mer nogrann städning. Ska försöka med det även i år före den första advent.


Här är lite tips som kan hjälpa till med julstädningen

torsdag 10 november 2011

Glögg på nätet

Nån som vet om man kan beställa  alkoholfri glögg med olika smaker från nätet??

Tips- låna julböcker!

Om man inte vill gå å köpa massa julböcker som ofta kan vara väldigt dyra är mitt tips att låna på biblan. Jag lånade några förra året bland annat jul med ernst och nån pysselbok mm. fanns massa roliga tips =)

onsdag 9 november 2011

Julfrågor

Hittade lite julfrågor på Marias Julblogg


Vilket julgodis brukar du göra själv, några favoriter? Tester du även nya recept?
Brukar bli knäck å lite annat smått å gott för två år sen gjorde jag nå dumlekakor , supergoda!


Favoritjulgodis köpt?
Tomteskum och vi brukar alltid ha nån chokladask hemma

Bakar du till jul och i så fall vad?
Bakar lussebullar och pepparkakor  ska leta lite recept nån dag =)

Testade du något nytt till julbordet förra året eller har ni alltid samma?
Vi hade röbetstzatsiki. den gick väl an, godare med röbetssallad.

Lyssnar du på julskivor eller bara typ Spotify?
Har massa jullåtar på en hårddisk som jag lägger över på datorn varje jul å så spotify har ja julistor på.

Hur ser din julaftonsfrukost ut?
Risgrynsgröt och julskinkemackor

Brukar ni ha uppesittarkväll?
Ja, vi slökollar på bingolottor, slår in de sista julklapparna och äter massa julgott!

Slår du helst in dina julklappar själv eller får dem inslagna i affären?
Jag är ingen hejare på att slå in paket, men det är lite småmysigt att ändå göra det själv.
Hur ser din julgran ut?
Glitter, lampor, julgranskulor, tomar, änglar och nu blir de även barnens pyssel =)


Har du någon speciell tradition att berätta om?
Hm.. ,lä tänka lite

Jultraditionerna

Tänk va julen är helig. Alla vill ha det på sitt speciella sätt. Det är det som är så roligt när två familjer möts, speciellt om man har väldigt bestämda traditioner när det gäller julen.
När granen ska kläs, när man äter första skinkbiten , när julklappar ska öppnas och så vidare.

Hur ser era jultraditioner ut ??

Så här gör vi hemma hos oss. Här har de blandats av barndomstraditioner och nya egna = )
På första advent sätter vi upp alla julgrejer har inte supermkt men julgardiner, några dukar , tomtar, ljusstakar osv. Vi brukar även ha första julbaket då. Senaste åren har vi även lyxat till en en lite skinka redan då ett glas must å macka med skinka. Tror de brukar gå åt 3 julskinkor härhemma under jul!

Innan vår årliga julkväll sätter vi upp granen som i år får bli en av plast. Brukar vara kring lucia. Iår blir det den 11 dec. Sätter hellre upp granen tidigt å tar ner den nån dag efter nyår.


Jag själv väntar till första advent med att dricka julmust, glögg och lyssna på julmusik så härligt att få längta !


På julafton har vi inga exakta tider hit å dit eller så utan på förmiddagen å  en bit in på eftermiddagen firar vi med min mans familj å på eftermiddagen/kvällen åker vi till min moster å firar med min familj å släkt.




tisdag 8 november 2011

Jul-lista .VS vad väljer du?

En liten jullista! Fyll i en ni oxå vetja!


Pepparkakor – Lussebullar
Skumtomtar
– Knäck
Ischoklad – Marsipan
Köttbullar - Prinskorvar
Julkorv – Julskinka
Lax – Sill
Revbenspjäll – Janssons frestelse
Paradis – Aladdin
Sylta- Pastej
GlöggJulmust
Rödbetssallad
– Dopp i grytan
Ris a la malta – Risgrynsgröt
Hemma - BortaUtomlands - Sverige Ge - Få
Mysteriet På Greveholm - Dieselråttor & Sjömansmössm
Chokladkalender - Paketkalender
Plastgran - Äkta ( men iår får jag nöja mig med en plast, annars kommer Zelda vår yngsta dotter äta upp granen ) :P
Arne Weise - Ernst

Julkalendrar genom tiderna del 2 - min topplista

Ja det har blivit några kalenderar genom tiderna! Vilka är era favoriter??  Å vilken tycker ni inte om alls??

Här är min topplista

Nr 1 : Sunes Jul


Nr 2: Mysteriet på Greveholm


Nr 3: Kaspar i Nudådalen


Nr 4: Julens hjältar


Nr 5: En riktig jul




Julkalendrar genom tiderna

 

Varsågod - alla SVTs julkalendrar



Här hittar du en lista på samtliga julkalendrar som sänts i SVT!
1960: Titteliture
Premiär för julkalendern i tv.
1961: Julbåten Juliana
Handlade om julbåtens besök i olika länder.
1962: Tomtefamiljen i Storskogen
Tomtarna reste runt i en helikopter och samlade in barnens önskelistor.
1963: Den tänkande brevbäraren
Sören Alm spelade brevbäraren Kalle som var god vän med alla.
1964: Lill-Stina på reportage i Storskogen
Reporten Lill-Stina och programledaren Julle i barnens egen aktuelltstudio där de tog emot rapporter om vad som hände i Tomteskogen.
1965: Farbror Pekkas handelsbod (Diversehandeln)
Pekka Langer var en särdeles märklig handelsman i en särdeles märklig affär, som låg vid foten av fjället i Vinterbo.
1966: En småstad vid seklets början
Handlade om en mellansvensk hamnstad strax före första världskriget.
1967: Teskedsgumman
Birgitta Andersson var gumman som blev liten som en tesked.
Klart spår till Tomteboda Foto: SVT1968: Klart spår till Tomteboda
Bisarra händelser på en tågstation.
1969: Hercules Jonssons storverk
En vanlig familj tills mamman uttalar en magisk ramsa och förvandlar pappan till barnet Bara Jonsson och sonen till den fiffige Herkules.
1970: Regnbågslandet
Med Nanna i regnbågslandet.


1971: Broster Broster!
Familjen Wikmansson väntar barn och kämpar mot köphysteri och miljöförstöring.
I Mumindalen Foto: SVT1972: Barnen i höjden
Handlade om nyinflyttade människor i ett höghus.
1973: I Mumindalen
Julfirande med Mumintrollen.
1974: Rulle på Rullseröd
Handlade om Rulle som bodde på en gård i Bohuslän med sin farmor och farfar.
1975: Långtradarchaufförens berättelse
Beppe Wolgers är ute och åker lastbil med dockorna Posi och Maggan.
Fem myror är fler än fyra elefanter Foto: SVT1976: Teskedsgumman
Repris från 1967.
1977: Fem myror är fler än fyra elefanter
Bokstäver istället för siffror på luckorna.
1978: Julius Julskötare (Kalenderhuset)
Björn Skifs var julskötaren som lotsade tittarna genom Svenska Jullagerfabriken och andra företag av olika slag.

Trolltider Foto: SVT1979: Trolltider
Handlade om troll och vättar och andra underliga varelser.
1980: Det blir jul på Möllegården
Om skånsk jul för mer än hundra år sedan.

1981: Stjärnhuset
Prat om stjärnbilder och inslag från den grekiska gudavärlden.
Albert och Herberts jul Foto: SVT1982: Albert och Herberts jul
Handlar om far och son som är skrothandlare.
1983: Lille Luj och Änglaljus i Strumpornas hus
Jul i byrålådan hos Staffan Westerberg.
1984: Julstrul med Staffan och Bengt
Staffan Ling och Bengt Andersson förestod en lanthandel i en liten by långt från Umeå.

1985: Trolltider
Repris från 1979.
1986: Julpussar och stjärnsmällar
Bygger på Busnäsböcker av Hans-Eric Hellberg.
1987: Marias barn
Detta var en animerad berättelse om Marias barn, Jesus.
1988: Liv i luckan med julkalendern
Staffan Ling presenterar korta julberättelser som bygger på inskickade manus från barn.
Ture Sventon privatdetektiv Foto: SVT1989: Ture Sventon privatdetektiv
Ture Sventon på äventyr i Lingonboda, Arabien, London och Stockholm.
1990: Kurt Olssons julkalender
Kurtan och Arne vimsar och pysslar i en ladugård.
1991: Sunes jul
Lilla Sune och hans familjs upplevelser inför julen.
1992: Klasses julkalender
Klasse Möllberg har en julstuga uppe i ett träd där han har tävlingar musik och julkul.
1993: Tomtemaskinen
Gubben Pettson har lovat katten Findus att tomten ska komma. Han beslutar sig därför för att bygga en tomtemaskin.
Jul i Kapernaum Foto: SVT1994: Håll huvet kallt
Astmasjuke Eddie, sju år, åkte buss från Göteborg till Lysekil för att hälsa på faster och farbror.
1995: Jul i Kapernaum
En saga om en stad, om människorna som bor där och om en stjärna som lagt sig ned för att vila.
1996: Mysteriet på Greveholm
En spännande men också rolig historia om en knasig familj som firar jul på ett gammalt slott där det finns både tjuvar och spöken!
Pelle Svanslös Foto: SVT1997: Pelle Svanslös
På Åsgränd i Uppsala bor ett gäng sällsynt älskade katter. Här hittar vi snälle Pelle Svanslös, elake Måns, söta Maja Gräddnos mfl.
1998: När karusellerna sover
En dag efter skolan möter Jack en hund som visar honom en hemlig ingång till ett vinterstängt nöjesfält. Hunden springer in och Jack följer efter...
1999: Julens hjältar
I förra årtusendets sista julkalender hade en låda med granna julgransprydnader av misstag hamnat på helt fel ställe inför de hektiska julförberedelserna.
2000: Ronny & Julia
En modern Romeo och Julia-historia för små barn och deras familjer - men med ett lyckligt slut. För manus svarade Måns Gahrton och Johan Unenge, duon som tidigare bl a skrivit den populära TV-serien Eva & Adam.
Kaspar i Nudådalen Foto: SVT2001: Kaspar i Nudådalen
Det är vinter och snart jul i Nudådalen, en by som är så liten, att den inte ens går att hitta på kartan. Här bor Kaspar och hans morfar, lanthandlaren Atom-Ragnar, den stöddige Åhman, som tror att han äger hela byn, och många fler. Och så bor Lisa i Nudådalen.
2002: Dieselråttor och sjömansmöss
Två barn och en samling Dieselråttor var huvudpersoner i 2002 års upplaga av Sveriges Televisions traditionsenliga julkalender, Dieselråttor & Sjömansmöss. Rollerna som barnen Ofelia och Philémon spelas av Anna Åström och Andreas Haglund, och i de övriga rollerna syns bland andra Sven Wollter, Eric Ericson, Elisabet Carlsson, Lasse Brandeby och Per Oscarsson.
2003: Håkan Bråkan
2003 års julkalender handlade om Håkan och hans både ovanliga och vanliga familj. Familjens klippa, mamma Karin, är inte hemma så ansvaret ligger på pappa Rudolf. Fast det är visst inte så lätt att ta hand om tre barn själv, för han måste vara världens klantigaste pappa och Håkan är alldeles säkert världsmästare i busighet!
Allrams höjdarpaket2004: Allrams höjdarpaket
Allram Eest, vår frälsare i etern, sände jul-tv tillsammans med Tjet från en stuga i norrländska fjällen. Bland annat fick vi uppleva äventyr och vardag tillsammans med Höjdarna - ett gäng vänner på ett hustak någonstans med ett eget universum.
2005: En decemberdröm
2005 års julkalender var en fantastisk saga där vi fick följa Bobo på hans spännande äventyr bland tomtar och underjordiska tröstare.
2006: Lassemajas detektivbyrå
I julkalendern 2006 hjälpte detektivparet Lasse och Maja polismästaren att lösa kluriga deckargåtor.
2007: En riktig jul
Julkalendern 2007 utspelade sig både i tomteverkstaden på Nordpolen och hos människorna. Den var fylld av humor, äventyr, isbjörnar och magi.
2008: Skägget i brevlådan
Vännerna Klas, Lage och Renée möter vi i 2008-års julkalender. De är alla på jakt efter Tomten för att få tag i den felaktiga önskelista som Lage råkat skicka iväg.
2009: Superhjältejul
Superhjältar, superskurkar, äventyr, humor och massor av musik - det är ingredienserna i 2009-års julkalender Superhjältejul.